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November 11, 2022   
 
 
SAFETY DATA SHEETS FOR REYNOLDS PRESTO PRODUCTS’ GEOSYSTEMS PRODUCTS 
 
This SDS Statement is in response to your request for Hazard Communication information about Presto 
Geosystems products from Presto Products Company (Presto).  
 
The U.S. Occupational Health and Safety Administration’s Hazard Communication Standard exempts manufactured 
"Articles" from its MSDS requirements [29 CFR 1910.1200 (b)(6)(v)].   OSHA's definition of "Article" [29 CFR 
1910.1200 (c)] is descriptive of Presto’s aforementioned products, i.e.:   “ ... a manufactured item …   (i) which is 
formed to a specific shape or design during manufacture; (ii) which has end use function(s) dependent in whole or 
in part upon its shape or design during end use; and (iii) which under normal conditions of use does not release … 
a hazardous chemical … and does not pose a physical hazard or health risk to employees.” 
 
For this reason, Presto’s Geosystems products, including the aforementioned products, are exempt from the U.S. 
OSHA Hazard Communication Standard and therefore, Presto is not in a position to deliver Safety Data Sheets for 
these products. 
 
Your company should maintain a copy of this letter in its files, as documentation of Presto’s Geoweb products’ 
non-hazardous status,  in the event that it should be needed to answer a related inquiry. 
 
Thank you for your support of Presto Products Geosystems’ products. 
 
Sincerely,  

 
Ken Jenke 
Sr. Regulatory Manager 
Reynolds Consumer Products 
email: Ken.Jenke@reynoldsbrands.com 
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